Ademretreats

Op 4 uur rijden vanaf Maastricht staat onze “gîte”, een ruim vakantie-appartement bij een klein Frans dorpje direct naast de natuur met uitzicht op de groene heuvels. Deze rustige omgeving met zijn frisse schone lucht is perfect om eens de aandacht naar je ademhaling te brengen.

Ademretreat herfstvakantie
woensdag 18 okt tot zondag 22 okt

Gedurende je verblijf van 4 dagen ga je tijdens het retreat de kracht van een gezonde en natuurlijke ademhaling ervaren en genieten van de prachtige natuur. Als ervaren ademtrainster en ervaringsdeskundige helpt Marijke je in verschillende ademsessies door middel van praktische en laagdrempelige oefeningen beter te gaan ademen en meer te gaan ontspannen

kom op adem in de prachtige franse vogezen

Tijdens 2 begeleide wandelingen stap je de ongerepte natuur van de Vogezen in. Naast genieten van de omgeving leer je ook hoe je elke wandeling kan transformeren in een ontspannende ademhalingsoefening. Elke dag is er verder tijd om je even terug te trekken, zelf een wandeling te maken of het dorpje te verkennen.

Samen met de andere deelnemers word je verwent met gezonde, verzorgde en lekkere ontbijtjes, lunches en diners. Uitgerust en voorzien van de juiste praktische ademtools reis je na 4 dagen weer huiswaarts. 

data

ademretreat herfstvakantie
woensdag 18 okt tot zondag 22 okt 2023

voor wie

Dit retreat is geschikt voor iedereen die ademt. Of je nu ademhalingsklachten hebt, graag gezond wil leven, lekker in je vel wil zitten, er even uit wil en/of gewoon geïnteresseerd bent: JE BENT WELKOM! 
De oefeningen en sessies die we doen zijn laagdrempelig en praktisch, ondanks hun relatieve eenvoud kunnen ze een groot effect hebben. 
We doen zowel oefeningen liggend, zittend, staand en al wandelend. Matjes, kussens etc. zijn aanwezig. 
We maken op 2 dagen een wandeling van ongeveer 7 tot 10 km, mocht je dit niet aankunnen dan kun je de wandeling ook inkorten en voor de fanatieke wandelaars zijn er ook verlengingen mogelijk. Twijfel je: neem dan even contact op, dan overleggen we wat voor jou het beste is.

inbegrepen

voor € 895,- per persoon krijg je:

  • 4 overnachtingen in de gîte La Vision en Vosges (op basis van 2-persoonskamers, incl. bedlinnen en handdoeken)
  • 4x gezond ontbijt, 3x verzorgde lunch, 4x smakelijk diner
  • online training over gezond en natuurlijk OERademen
  • in totaal 10 uur aan praktische en ontspannende ademsessies
  • 2x begeleide wandeling 
  • welkomstpakket

programma

woensdag
Aankomst tussen 16.00 en 18.30 uur. Na de kennismaking met de groep, dineren we samen en gaan we na een eerste ademsessie ontspannen de eerste nacht in.

donderdag, vrijdag, zaterdag
We starten met een korte ontspannen ochtend ademsessie. Na een gezond ontbijt pakken we de draad weer op met een praktisch ademsessie op het overdekte terras met uitzicht op de groene heuvels. Rond half 1 schuif je aan voor een verzorgde lunch. Op donderdag en zaterdag vertrekken we rond 2 uur voor een wandeling van ongeveer 2 uur in de prachtige omgeving waarbij we de ademhaling natuurlijk niet vergeten. Bij thuiskomst heb je nog zo’n 2 uur voor jezelf, en op vrijdag heb je de hele middag vrij om zelf op pad te gaan of juist lekker jezelf terug te trekken, te lezen of te niksen. Elke avond mag je weer lekker aanschuiven voor het diner.

zondag
Na een korte ademsessie, een verzorgd gezond ontbijt en de gezamenlijke afsluiting vertrek je rond 11 uur weer uitgerust huiswaarts.